Warning: session_start(): open(/var/www/www/lap.centrumnet.hu/tmp//sess_7sdcpch3mavhabbbhilpi4hrt0, O_RDWR) failed: Disc quota exceeded (69) in /var/www/www/lap.centrumnet.hu/www/main.php on line 19
filmbemutato,elozetes,film,mozifilm, animáció, movie
Okt.22. kódolatlan nap az HBO-n
2012-10-16 08:07:10
Kódolatlan nap az HBO-n

Az HBO október 22-én kódolatlanul* sugározza az HBO és az HBO HD adását, így az előfizetéssel nem rendelkező tévénézők is élvezhetik a műsorkínálatot. A kódolatlan napon többek között látható lesz a magyar HBO második saját gyártású folytatásos sorozata, a Terápia első epizódja, valamint a Hemingway és Gellhorn c. nagyjátékfilm, ami a XX. század egyik legnagyobb szerelmi történetét dolgozza föl.

A kódolatlan nap időpontja: 2012. október 22. A nap egyik fő eseménye a 21 órakor kezdődő Terápia első epizódja.

A magyar HBO új, saját gyártású napi sorozata – Enyedi Ildikó és Gigor Attila rendezésében – a pszichoterápia zárt világát mutatja be: a Terápia egy izraeli sorozat magyar adaptációja, az amerikai változata pedig In Treatment címmel lett a közönség és a kritikusok kedvence (Emmy- és Golden Globe-díjjal is jutalmazták a sorozatot).

A Terápia főszereplője a híres pszichológust játszó Mácsai Pál, aki hétfőtől csütörtökig fogadja rendelőjében a pácienseit. Mácsait hétfőnként a problémásan szexi Marozsán Erika, keddenként az alfahím üzletember Nagy Ervin, szerdánként a sérült tornászlány Sztarenki Dóra, csütörtökönként pedig az állandó harcban álló házaspár Szamosi Zsófia és Nagy Zsolt keresik fel. Péntekenként azonban Mácsai keresi fel mentorát – Csákányi Esztert –, hogy saját problémái megoldására kérjen segítséget. A látszólag kiegyensúlyozott férfit belső bizonytalanságok gyötrik, feleségével – Für Anikóval – való kapcsolata is válságba jutott.

A 40 részes szériát az HBO előfizetők nyolc héten keresztül, hétköznaponként este 21.00 órától élvezhetik a csatornán. Október 22-től az HBO GO szolgáltatásán keresztül a Terápia első öt epizódja mindenki számára elérhető: www.hbogo.hu.

A kódolatlan nap másik jelentős alkotása, a Hemingway és Gellhorn c. nagyjátékfilm 22:30-tól kerül adásba. A film a XX. század egyik nagy szerelmi történetét dolgozza föl. A két Emmy-díjjal is elismert HBO alkotás a kalandos életű író, Ernest Hemingway és Martha Gellhorn kapcsolatát követi nyomon, a megismerkedésüktől kezdve szenvedélyes viszonyukon át zajos házasságukig. A Hemingway és Gellhorn főszerepeiben Nicole Kidman és Clive Owen játékát csodálhatjuk meg.

Október 22-én, a kódolatlan nap sorozataiból kiemelkedik még a 21:30-kor kezdődő Boardwalk Empire – Gengszterkorzó harmadik évadjának 3. epizódja, 22:20-tól pedig a magyar HBO első saját gyártású sorozatának záró epizódjába pillanthatunk bele.

A Gengszterkorzó az HBO saját gyártású szériája, Steve Buscemi főszereplésével a húszas évek Atlantic Cityjében játszódik, ennek megfelelően számos gengsztert és szeszcsempészt vonultat fel.

A Társas játék a magyar HBO első saját gyártású folytatásos sorozata. Rendezői Herendi Gábor és Fonyó Gergely, és többek között Pokorny Lia, Simon Kornél, Martinovics Dorina, Thuróczy Szabolcs, Balsai Mónika és Básti Juli szerepel benne. A sorozat könyörtelenül őszintén és fanyar humorral mutatja be a mai nagyvárosi generáció boldogságkeresését.

A kódolatlan nap délutáni filmkínálatában 16:20-tól láthatjuk a Versenyben az elnökségért c. HBO filmet, amely a 2008-as amerikai elnökválasztási kampányt idézi. A republikánusok jelöltje egy veterán politikus, John McCain, aki egy szinte teljesen ismeretlen alelnökjelöltet választ maga mellé. A Versenyben az elnökségért főszerepeit Woody Harrelson, Julianne Moore és Ed Harris játsszák. A napokban lezajlott Emmy-díjátadón a Versenyben az elnökségért öt Emmy-díjat is besöpört. Julianne Moore (Sarah Palin szerepéért) lett a legjobb női főszereplő, Tom Hanks executive producerként a legjobb televíziós filmnek járó díjat vehette át, de a forgatókönyvet és a rendezést is Emmy-díjjal jutalmazták.

Október 22-én, a kódolatlan napon megtekinthetők még az alábbi filmek és sorozatok: A király beszéde, Válság a Wall Streeten, Fehér kard, Álmok otthona, Az alelnök, Csajok.

Részletes műsor:

6:00 Kislány a küszöbön
8:05 Titeuf
9:35 Szerelem az Alpokban
11:10 Lopott dalok
12:45 Válság a Wall Streeten (feliratos változat)
14:25 Hazafutás
16:20 Versenyben az elnökségért
18:20 A király beszéde
20:20 Társas játék
21:00 Terápia 1.
21:30 Boardwalk Empire – Gengszterkorzó III/25.
22:30 Hemingway és Gellhorn
1:00 Csajok 2.
1:30 Az alelnök 3.
1:55 Fehér kard
2:55 Álmok otthona
4:25 Romantikus lelkek

Kódolatlan időszak az HBO és az HBO HD-n: október 22-én reggel 6 órától október 23-én reggel 6 óráig. Az HBO HD az HBO tüköradása.